שעועית ירוקה עם גמבה
תבשיל מהיר של שעועית ירוקה עם גמבה ושום - תוספת מעולה לכל ארוחה
מצרכים
- 2 כפות שמן קנולה/זית
- 400 גרם שעועית ירוקה טריה חתוכה (*ניתן להשתמש גם בשעועית משקית קפואה)
- חצי גמבה קצוצה
- 3-4 שיני שום פרוסות דק
- עלי תימין
- חצי כפית כמון
- כפית אבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן קנולה/זית ומוסיפים את הגמבה הקצוצה.
- לאחר כ-3 דקות, מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ושאר החומרים. מערבבים ומבשלים במשך 15-20 דקות עד לבישול השעועית. ניתן להוסיף מעט מים במידה והתערובת מתייבשת במחבת.