קציצות קינואה אפויות
מתכון לקציצות קינואה אפויות בתנור עם ירקות מגורדים, ממכרות, מזינות ועשירות בטעמים.
מצרכים
- כף שמן קנולה/זית
- חצי כפית מלח
- חצי כוס קינואה (לאחר שטיפה וסינון)
- כוס מים רותחים
- 2 ביצים
- חצי בצל בינוני מגורד
- קישוא מגורד
- גזר מגורד
- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- שליש כוס קוואקר/ פירורי לחם
- כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית כמון או חצי כפית אבקת קינמון
שלבים
הוסף למחברת המתכונים
- בישול הקינואה: יש לחמם סיר עם כף שמן, להוסיף את הקינואה, חצי כפית מלח ולערב. להוסיף כוס מים רותחים ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל במשך רבע שעה.
- לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך רבע שעה נוספת.
- יש לחמם את התנור ל190 מעלות.
- לערבב את כל החומרים עד לתערובת אחידה ולצור קציצות/לביבות.
- לרפד את תבנית התנור בנייר אפיה ולשמן את הנייר. לסדר את הקציצות על נייר האפיה המשומן ולהבריש את הקציצות מעל בשמן.
- סה"כ זמן אפיה:כ 40 דקות- לאחר 25-30 דקות אפיה יש להפוך את הקציצות צד ולהמשיך לאפות.
ליאת
30 בנובמבר 2015 @ 17:18
האם ניתן גם להקפיא את קציצות הקינואה?
תודה
אוכל בריא
30 בנובמבר 2015 @ 18:21
כן, אפשר להקפיא.