פתיתים עם גזר וטופו
פתיתים מחיטה מלאה עם גזר, פטריות וטופו - ארוחת צהריים טעימה בטירוף!
מצרכים
- 1.5 כוסות פתיתים מחיטה מלאה
- 100 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים גס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 3/4 כוס פטריות שמפיניון קצוצות גס
- 1.5 כוסות מים רותחים (שימו לב להוראות בשקית האריזה: יש סוגי פתיתים שנדרש לשים יותר מים).
- 1 כפית אבקת מרק (מחומרים טבעיים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/3 כפית פלפל שחור
שלבים
- מתבלים בקערית את קוביות הטופו בכף סילאן + כף רוטב סויה ושמים בצד.
- מטגנים בסיר בצל עם כף שמן עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר המגורד והפטריות הקצוצות ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את הפתיתים ומתבלים בכורכום, א.מרק, מלח ופלפל שחור. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
- מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
- בזמן שהפתיתים מתבשלים, מטגנים את קוביות הטופו, עם כף שמן, במחבת נפרדת מכל הכיוונים עד להזהבה. לאחר שהפתיתים מוכנים, מוסיפים את קוביות הטופו לפתיתים ומערבבים.