- מחממים מחבת עם 2 כפות זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-7 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
- מועכים את השעועית או החומוס בעזרת מזלג או מועך פירה ומוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים. מערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-35 דקות.
- מניחים לפשטידה להתקרר לגמרי. רק לאחר קירור היא מתייצבת.
*הערה: הפשטידה יוצאת קצת נמוכה. היא טעימה ויציבה יותר יום למחרת לאחר ששמים אותה במקרר.