פסטה סלק
ארוחת צהריים בריאה וטעימה שגם הילדים יאהבו. ספגטי ברוטב סלק שמכינים בצ'יק צאק. דרך מעולה לשלב סלק בתפריט גם למי שפחות אוהב.
מצרכים
- 250 גרם ספגטי (ניתן להשתמש בכל פסטה אחרת)
- 2 סלקים בינוניים קלופים מבושלים (ניתן להשתמש בסלקים מוכנים בשקית ואקום)
- 4 כפות שמן זית
- כף רסק עגבניות
- שן שום קטנה
- שליש כוס מים
- חצי כפית סוכר
- כפית שטוחה בזיליקום יבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מבשלים את הספגטי או הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה.
- טוחנים במעבד מזון או מוט בלנדר ידני את הסלק עד למחית.
- מחממים 4 כפות שמן זית במחבת. מוספים את השום לחצי דקה.
- מוסיפים את מחית הסלק, סוכר, רסק, בזליקום, מים, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים 5-8 דקות.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים במשך 3-5 דקות.