פנקייק מקמח כוסמין
מתכון לפנקייק מקמח כוסמין מלא ללא תוספת סוכר. גרסה בריאה וטעימה לפנקייק הטעים והמוכר. קמח כוסמין מומלץ לשימוש מבחינת בריאותית וקל יותר לעיכול.
מצרכים
- כוס וחצי קמח כוסמין מלא
- כפית וחצי אבקת אפיה
- 2 ביצים גדולות
- כוס חלב סויה/אורז/שקדים
- 50 גרם שמן קוקוס (2 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק או רבע כוס שמן קוקוס מומס)
- 3-4 כפות סירופ מייפל טבעי/סילאן
שלבים
- מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום. אין לערבב יותר מידי.
- משמנים מחבת במעט שמן קוקוס ויוצקים אליה את הבלילה בעזרת מצקת של מרק. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 1-2 דקות, עד שמופיעות בועות בחלק העליון ואז הופכים צד ולאחר חצי דקה-דקה, מעבירים לצלחת.
- מגישים עם סירופ מייפל טבעי, דבש או סילאן.