פלפל ממולא בבורגול
מתכון לפלפל ממולא בבורגול וירקות ברוטב עגבניות טעים. הבורגול מכיל מעט מאוד שומן ומלא בסיבים תזונתיים המסייעים לספיחת כולסטרול מהמזון.
מצרכים
- 8 פלפלים אדומים בינוניים (ניתן להכין עם קישואים עגולים)
-
מילוי בורגול וירקות:
- 3 כפות שמן זית
- כוס וחצי בורגול עבה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים קצוצים דק
- חצי גמבה קצוצה דק
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- כף פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- חצי כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
-
לרוטב
- 2 עגבניות מגורדות/מרוסקות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- כוס מים רותחים
- כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
שלבים
- משרים את הבורגול במים פושרים במשך כשעה ומסננים.
- מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים תחילה את הבצל כ-2 דקות ולאחר מכן מוסיפים שום, גזר, גמבה וסלרי.
- מוסיפים את הבורגול ומתבלים. מסירים מהאש.
- ממלאים כל פלפל בתערובת עד גובה 3/4.
- מסדרים את הפלפלים צמודים זה לזה בסיר, מערבבים בנפרד את חומרי הרוטב ושופכים מעל כל יחידה רוטב באופן שווה. מכסים את הפלפלים ומבשלים על אש בינונית נמוכה במשך שעה וחצי. מידי פעם יש לבדוק שתבשיל לא מתייבש. אם כן יש להוסיף מים.
אור
3 בדצמבר 2016 @ 18:42
מתכון מעולה!!! תודה
אוכל בריא
3 בדצמבר 2016 @ 21:45
שמחה לשמוע 🙂
תודה אור