פלאפל אפוי
מתכון להכנת פלאפל אפוי בתנור. יוצא טעים וברמה הבריאותית עדיף הרבה יותר מאשר פלאפל שנעשה בטיגון עמוק.
מצרכים
- 2 כוסות חומוס שהושרו ל 24 שעות לפחות (מומלץ להחליף את המים כל 10 שעות)
- 3-4 שיני שום
- חצי חבילת פטרוזיליה
- חצי חבילת כוסברה
- 2 כפות שמן זית
- כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כמון
- כפית מלח
- *ספרי שמן זית
שלבים
- מבשלים את החומוס במים רותחים במשך 20 דקות ומסננים.
- לטחון במעבד מזון את החומוס יחד עם כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
- ליצור כדורים ולהניח על נייר אפיה ששומן קלות. לרסס מעל מעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 20 דקות. לאחר מכן להפוך בזהירות צד ולאפות 15-20 דקות נוספות.