עוגת שוקולד בריאה
מתכון לעוגת שוקולד מעולה ממרכיבים בריאים מבלי להתפשר על הטעם: קמח כוסמין (במקום קמח לבן), שמן קוקוס (במקום שמן רגיל),
מצרכים
- 1 ביצה
- שליש כוס סוכר חום
- שליש כוס שמן קוקוס נוזלי
- 1 כוס מים חמים
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית מלאה אבקת אפיה
- חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
- 2 כפות גדושות אבקת קקאו
- ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, כף שמן קוקוס מוצק, כף מים
שלבים
הוסף למחברת המתכונים
- לערבב הכל יחד בקערה עמוקה, לשמן תבנית אינגליש קייק ולהעביר אליה את הבלילה.
- לשים בתנור בחום של 180 מעלות, כ-25 דקות.
- להכנת הציפוי: להמיס שוקולד מריר, שמן קוקוס ומים עד לבלילה חלקה ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
*לגרסה הטבעונית ניתן להשתמש בחלופה לביצים שבמתכון – ראו תחליפי ביצים.
אלה
25 באוגוסט 2018 @ 22:11
במידה ואני רוצה להכין את העוגה עגולה, איזה קוטר מתאים במקום תבנית אינגליש קייק?
אוכל בריא
26 באוגוסט 2018 @ 8:54
תבנית עגולה בקוטר 20.
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24.
גיל
26 בנובמבר 2018 @ 23:17
קלה ממש להכנה, בריאה וטעימה! תודה לך (:
פרח
5 בדצמבר 2018 @ 18:08
יצאה לי עוגה משובחת
נזללה תוך 10 דקות.
הוספתי ביצה לבלילה
מוטי
4 בינואר 2019 @ 16:55
קלה להכנה ויוצא ממש טעים
שלי
29 בינואר 2019 @ 16:55
נראה לי מתכון מאד מוצלח. מה ניתן להמיר במקום סוכר חום? האם אפשר דבש או סילאן?
אורי
1 בפברואר 2019 @ 3:08
נהדר
דובי
4 בדצמבר 2020 @ 17:08
שלום, זה בסדר אם יש לך שמן רגיל במקום שמן קוקוס?
אבישג
17 במרץ 2021 @ 16:20
מה הערך הקלורי?
לימור
17 בספטמבר 2021 @ 7:52
שלום
העוגה מצויינת, תמיד יוצאת מוצלחת ונטרפת מהר.
כדי להפוך את העוגה לוניל-האם אפשר להחליף את הקקאו באינסטנט פודינג וניל ?
אם כן – האם אותה כמות ( 2 כפות)? ואשמח לקבל הצעה לציפוי שאינו שוקולד.
תודה מראש וחג שמח
לימור