עוגת פרג
עוגת פרג מקמח כוסמין רכה, קלה להכנה וטעימה. פרג הוא מקור מצוין לסידן, מכיל שפע של מינרלים חיוניים לגופנו, יש בו כמות גדולה של סיבים תזונתיים וחומצה לינולאית המסייעת להורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם.
מצרכים
- 1 ביצה גדולה
- שליש כוס סוכר חום או סירופ אגבה
- שליש כוס שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
- שני שליש כוס מיץ תפוזים (רצוי סחוט טבעי)
- כוס קמח כוסמין
- שליש כוס פרג טרי טחון
- כפית אבקת אפיה
- שליש כפית אבקת סודה לשתיה
שלבים
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים. את הקמח יש לערבב לפני עם אבקת האפיה וסודה לשתיה ורק אז להוסיף לבלילה.
- מעבירים לתבנית ארוכה משומנת (אינגליש קייק) ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-35 דקות.
-
זמן הכנה: 10 דקות
-
זמן בישול/אפיה: 35 דקות
-
מספר מנות: תבנית אינגליש קייק
-
קטגוריה: עוגות בריאות
-
רמת קושי
קל
-
דירוגים:
-
נוצר: 26 בפברואר 2017