עוגת סילאן
עוגת סילאן ללא סוכר - מתכון לעוגה טעימה ורכה המבוססת רק על סילאן וקמח כוסמין מלא.
מצרכים
- כוס קמח כוסמין מלא (או חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן)
- כפית מלאה אבקת אפיה
- חצי כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)
- 2 ביצים קטנות
- שליש כוס שמן קנולה
- שליש כוס מיץ תפוזים
- כף טחינה גולמית (לא חובה)
- *שליש כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
שלבים
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
- מערבבים את הביצים בקערה. מוסיפים סילאן, שמן, טחינה גולמית ומיץ תפוזים ומערבבים.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).
- מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*לגרסה הטבעונית ניתן להשתמש בחלופה לביצים שבמתכון – ראו תחליפי ביצים.
-
זמן הכנה: 10 דקות
-
זמן בישול/אפיה: 45 דקות
-
מספר מנות: אינגליש קייק
-
רמת קושי
קל
-
דירוגים:
-
נוצר: 28 ביוני 2016
חגית
24 בנובמבר 2016 @ 21:57
על אזה חום ?
אוכל בריא
26 בנובמבר 2016 @ 16:31
180 מעלות.
חגית
2 בדצמבר 2016 @ 10:45
שלום העוגה יצאה טעימה אבל פירורית ובלי טעם מוגדר האם יש אפשרות להוסיף פירות ובנוסף האם יש תחליף למיץ תפוזים תודה רבה מראש
אוכל בריא
2 בדצמבר 2016 @ 12:22
היי חגית,
העוגה אכן יוצאת קצת פירורית.
אפשר לשים מים אבל אני לא ממליצה להמיר את מיץ התפוזים כי הוא מוסיף טעם לעוגה.
הסיבה שאין לה טעם מוגדר היא שכל המתיקות של העוגה היא מהסילאן ואין כאן תוספת של סוכר בכלל. הסילאן גם פחות מתוק מסוכר וגם יש לו טעם שונה ממה שרגילים לטעום בעוגות רגילות.
אפשר פעם הבאה לשלב סילאן עם סירופ מייפל טבעי או להוסיף 2 כפות סוכר למתכון הקיים.
לגבי פירות, אפשר לגרד תפוח עץ ולהוסיף לבלילה.
חגית
8 בדצמבר 2016 @ 20:32
הוספתי צימוקים יצא נהדר
אוכל בריא
8 בדצמבר 2016 @ 21:40
רעיון נהדר 🙂
יש מתכוני עוגות נוספות בקטגורית עוגות בריאות את יכולה לנסות להמיר חלק מהסוכר במתכונים בסילאן.
חגית
8 בדצמבר 2016 @ 20:35
שלום האם יש לך עוד מתכונים בריאים כאלה לעוגות תודה מראש