עוגיות שוקולד טבעוניות
עוגיות שוקולד טבעוניות המבוססות על אבוקדו! האבוקדו מתפקד במקום הביצה ומעניק מרקם מושלם לבצק העוגיות. אל דאגה, אם לא תגלו אף אחד לא ירגיש שיש בפנים אבוקדו.
מצרכים
- כוס קמח לבן (אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא)
- שליש כפית אבקת סודה לשתיה
- כף שטוחה אבקת קקאו
- 4 כפות מלאות סוכר
- רבע כוס שמן
- 2 כפות ממרח אבוקדו (חצי אבוקדו בינוני בשל ומעוך עם מזלג למחית חלקה)
- כרבע כוס שוקולד צ'יפס
שלבים
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק רך, נוח לעבודה ומעט שמנוני.
- בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ2.5 ס"מ ומשטחים על נייר אפיה לעוגיה בקוטר של כ-6 ס"מ (עובי כחצי ס"מ).
- מעל כל עוגיה מהדקים 5-6 יחידות שוקולד צ'יפס.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי. העוגיות מתקשות לאחר קירור.