סלט קינואה
מתכון לסלט טאבולה בריא מקינואה ועשבי תיבול מזינים. הקינואה ידועה בערכים הגבוהים התזונתיים אותם היא מכילה בעיקר חומצה פולית, סידן, מגנזיום ועוד.
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- כוס קינואה
- כוס וחצי מים
- כפית מלח
- חצי כוס פטרוזיליה
- חצי כוס כוסברה
- חצי בצל סגול קצוץ (לא חובה)
- 2-3 כפות מיץ לימון
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מחממים בסיר קטן שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים כדקה ביחד. מוסיפים כפית מלח ואת המים. מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהקינואה מתרככת. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים את הקינואה לקערה ומערבבים עם כוסברה, פטרוזליה, בצל סגול, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
*שומרים במקרר עד להגשה.