סלט עדשים ובטטה
סלט בטטה ועדשים ברוטב ויניגרט טעים, בריא ומשביע. מכיל בטטה שהיא מהירקות הכתומים ומכילה ויטמין A בשילוב עדשים שחורות (קטניות) המלאות ב חלבונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים, ברזל ועוד.
מצרכים
- 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות (למתכון בריא יותר מומלץ להנביט את העדשים)
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- רוטב לסלט
- 2 כפות שטוחות סילאן
- כפית גדושה חרדל
- 1 שן שום כתושה
- 5-6 כפות מיץ לימון טרי
שלבים
- מניחים את קוביות הבטטה בתבנית על נייר אפיה. מתבלים בשמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
- אופים בתנור ב180 מעלות עד שקוביות הבטטה מתרככות.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
- לאחר שהבטטה מוכנה מעבירים לקערה עם העדשים השחורות ושופכים מעל את הרוטב. מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים לספיגת הטעמים.