1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד לשקיפות.
2. מוסיפים למחבת עגבניות, גמבה ושום, ממליחים מעט ומכסים. מבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך כ5 דקות.
3. מוזגים שני שליש כוס מים רותחים ומוסיפים סוכר, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מכסים ומבשלים במשך 25-30 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (אם התערובת מתייבשת יש להוסיף עוד מים). מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים עוד 5 דקות.
4. מסירים מהאש ומצננים בחוץ. לאחר מכן מעבירים לקופסה סגורה ושומרים במקרר.