סופגניות טבעוניות אפויות
מתכון לסופגניות טבעוניות אפויות - גרסה טעימה ובריאה לסופגניות המטוגנות של חג חנוכה.
מצרכים
- 1+3/4 כוס קמח לבן מנופה (250 גרם)
- חצי כף שמרים יבשים
- 2 כפות גדושות סוכר
- שליש כוס חלב סויה
- 2 כפות רסק תפוחים
- שישית כוס שמן
- קורט מלח
- *כף מייפל או סילאן+ רבע כוס שמן למריחה על הסופגניות
- *ריבה ללא תוספת סוכר למילוי
שלבים
- מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, חלב סויה, רסק תפוחים ושמן במשך כמה דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות 10 דקות (ככל שתלושו יותר התוצאה תהיה יותר מוצלחת). הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. אם הוא קשה או יבש יש להוסיף קצת מים.
- מניחים את הבצק בקערה. משמנים אותו מעט, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (לפחות שעתיים).
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס"מ, מסדרים על בתבנית על נייר אפיה במרווחים אחד מהשני, מכסים ומתפיחים לשעה לפחות.
- מברישים את הכדורים בעדינות (אחרת ההתפחה תפגע) בתערובת של מייפל/סילאן ושמן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות מעט מבחוץ ואפויות מבפנים (מומלץ להוציא אחת כדי לבדוק).
- ממלאים בריבה ומגישים.
-
זמן בישול/אפיה: 20 דקות
-
מספר מנות: 15-20 סופגניות אפויות
-
קטגוריה: קינוחים בריאים
-
רמת קושי
קל
-
דירוגים:
-
נוצר: 25 בדצמבר 2016
מזל
26 בדצמבר 2016 @ 12:22
אם כבר צירפתם תמונה למתכון, תמונה של סופגניות מטוגנות ולא תמונה של הסופגניות המדוברות??