לקראת פסח, כל עדה מכינה חרוסת בצורה אחרת אך בכל מקרה החרוסת עשויה ממרכיבים בריאים ומזינים. במשך השנה ניתן להכין את התערובת בצורה כדורים קטנים ולשמור במקרר וזהו יכול להיות תחליף מצוין ובריא כשמתחשק משהו טעים.
מצרכים
מתכון לחרוסת 1:
1/3 כוס צימוקים מושרים שעתיים במים
חצי כוס תמרים מגולענים
1/3 כוס יין אדום מתוק
2 כוסות אגוזים ושקדים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
מתכון לחרוסת 2:
כוס תפוחי עץ מגוררים דק
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
1/2 כוס צימוקים מושרים שעתיים במים
1/2 כפית אבקת קינמון
1/4 כוס יין אדום מתוק
שלבים
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים לרכך את התערובת מוסיפים יותר נוזלים.
*ניתן ליצור כדורים קטנים מהתערובת ולשמור במקרר.