מרק עדשים ושמיר
מתכון למרק עדשים טעים וקל להכנה שמשלב עדשים כתומות ועדשים ירוקות עם גזר ושמיר, בריא ועשיר בטעמים.
מצרכים
- חצי כוס עדשים ירוקות
- חצי כוס עדשים אדומות (כתומות)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 6 שיני שום קצוצות
- 6-7 כוסות מים רותחים
- חצי צרור שמיר קצוץ
- כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- כפית מלאה מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים ואת המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות. מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור וטוחנים עם מוט בלנדר עד לסמיכות הרצויה. מכסים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמיר, מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.