מרק עגבניות וקינואה
מתכון למרק עגבניות וקינואה עשיר בליקופן נוגד חמצון בשילוב קינואה שעשירה בחומצת אמינו המספקת לגוף חלבון איכותי במיוחד.
מצרכים
- כף שמן זית
- 4 כפות קינואה לא מבושלת
- בצל בינוני קצוץ
- 4 עגבניות בינוניות קצוצות
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 100 גרם רסק עגבניות
- כוס אפונה וגזר משקית קפואה
- כפית גדושה מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- כף סילאן
- מים רותחים
שלבים
- מחממים סיר עם כף שמן ומאדים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות ומערבבים כ-5 דקות.
- מוסיפים אפונה וגזר, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל שחור.
- מוזגים מים עד לכיסוי ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ30 דקות.