מרק ירקות
מתכון למרק ירקות עשיר ובריא שניתן להכין עם כל סוגי הירקות שאתם אוהבים, כל שילוב יוצא טעים
מצרכים
- 1 בצל גדול קצוץ
- ירקות חתוכים גס/לקוביות לפי הטעם: גזר, תפוח אדמה קטן, כרובית, ברוקולי, סלרי, גמבה
- חצי חבילת שמיר קצוץ
- 1/3 כוס גריסים (מושרים במים שעתיים לפני)
- כפית אבקת מרק (מחומרים טבעיים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- פלפל שחור לפי הטעם
- *מים רותחים
שלבים
- מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הירקות והגריסים ושופכים מעל מים רותחים עד לגובה של 3/4 מהסיר.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ45 דקות. מרימים את המכסה, מתבלים בא.מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. מוסיפים את השמיר
שרה שרה
1 במאי 2016 @ 9:20
מעדנים שרק עכשיו גיליתי שקיימים.
הולכת לנסות. מקווה שגם טעים.
מאוד פשוט וקל לשמור על הבריאות. ולא יקר בשמים. שווה שווה.