מרק חרירה צמחוני
מתכון למרק חרירה עשיר בקטניות, עשבי תיבול ותבלינים. טעים ומלא בערכים תזונתיים החשובים לגוף. הכל במרק אחד.
מצרכים
- כוס גרגירי חומוס
- כוס עדשים ירוקות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- עגבנייה גדולה קצוצה
- 5 גבעולי סלרי חתוכים
- חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
- חצי חבילת כוסברה קצוצה
- מיץ לימון מלימון אחד סחוט
- כפית שטוחה כורכום
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית חוואיג' למרק
- כפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חצי כוס אטריות דקות
שלבים
- מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומבשלים את הבצל עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את הסלרי והעגבניה ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את העדשים, החומוס, התבלינים ומכסים את הירקות במים.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך כשעתיים.
- מוסיפים את האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות. בסוף מוסיפים לימון.