מרק חומוס
מתכון למרק חומוס עשיר בטעמים עם בטטה וכרישה. מרק קל להכנה, טעים ומזין שגם ילדים יאהבו.
מצרכים
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
- 3 כרישות בינוניות פרוסות דק או 2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות
- 300 ג' גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בגרגרים של סנפרוסט או אחרי השריה של לילה)
- 1 – ½1 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
- 5 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- ענף רוזמרין טרי
- מעט עלי מרווה טריים
- גרגירי כוסברה טחונים
- פלפל גרוס לפי הטעם
- מלח הימלאיה לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- שמן זית להזלפה
שלבים
- מטגנים בשמן זית כרישה או בצל, שום, רוזמרין, מרווה, כוסברה, כמון, מלח הימלאיה ופלפל גרוס, כשתי דקות.
- מוציאים את ענף הרוזמרין ואת עלי המרווה.
- מוסיפים חומוס, בטטה וציר ירקות ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטה מתרככת.
- טוחנים בעזרת בלנדר ידני חשמלי ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
- טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
- מזליפים מעט שמן זית ומגישים חם.