מרק דלעת
מתכון למרק דלעת עם ירקות כתומים מלאים בויטמין A. הדלעת מחזקת את המערכת החיסונית ומפחיתה בעיות לב וכולסטרול.
מצרכים
- 1-2 כפות שמן זית
- בצל בינוני חתוך גס
- כ-700 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 4 גזרים בינוניים פרוסים לעיגולים
- חצי כוס עלי שמיר קצוצים
- 4-5 כוסות מים רותחים
- כפית מלח
- פלפל לבן או שחור לפי טעם
שלבים
- מטגנים בצל עם 1-2 כפות שמן זית עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את קוביות הדלעת, הגזר והשמיר, מתבלים ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני את המרק למרקם חלק.