*טיפ: אין צורך בהמתקה אם משתמשים בפרי מתוק. לדוגמה שילוב של בננה עם קינמון יספק טעם מתוק וטבעי.
ניתן לקחת את ארוחת הבוקר לעבודה או לאכול בבית. אם אוכלים בבית מומלץ להתארגן עם התוספות בצורה מרוכזת. לדוגמא להחזיק במגש במקרר את התוספות בשקיות או בקופסאות קטנות. אם לוקחים לעבודה להכין שקיות עם תוספות מוכנות לכל יום, ניתן להשאיר במגירה במשרד או בתיק.
כשמדברים על הרגלים בריאים, מה יותר רלוונטי מארוחת הבוקר, הרי כולם מדברים בשבחה…. ותאמינו לי שיש על מה! הבעיה היחידה היא כמובן יחידת הזמן. כמה זמן (פנוי) עומד לרשותנו מהרגע שהתעוררנו ועד לרגע המלחיץ שיצאנו מהבית? בהנחה שיש גם ילד או שניים ברקע שזקוקים לנו, כמה זמן באמת יש לנו להיענות לצרכנו? 5 דקות, 10 דקות? מספיק זמן להתארגן עם ארוחת בוקר? קל יותר לוותר ולחטוף מאפה או חטיף לדרך, לא?! (מה שבטוח על הקפה לא נוותר, הרי התרגלנו להאמין שהוא הדלק של הבוקר…)
אז זהו שלא! כל מה שצריך הוא פירגון עצמי, לא מגיע לנו? אני תמיד אומרת למטופלים שלי, תתייחסו לעצמכם כאל אהוב ליבכם. זאת לא קילשאה אלא דפוס פעולה שמתפתח ויוצר מעגלי הזנה שמזין ומפרה אותנו ואת הסביבה. .
ולרעיון עצמו, אני רוצה לשתף אתכם בדרך קלה ומהירה שתפנה לכם את דאגת ארוחת הבוקר ותמלא אתכם באושר שהפינה הזאת טופלה… אין פה קסם אלא מחשבה תחילה – החלפת זמני שיא – פשוט מאוד את ארוחת הבוקר נכין בשעות הפנויות בערב (צפיה בטלוויזיה יכולה להיחשב כזמן פנוי) וכדי להתייעל אף יותר נכין אותה מראש למספר ימים.
לצורך הענין, ולקראת בוא הסתיו הצעתי לכם ארוחת בוקר שמבחינתי נכנסת לקטגוריית "ארוחת בוקר על" והסיבות שמעלים אותה לאליפות הן רבות ומגוונות, תשפטו בעצמכם:
הבהרה: רבות דובר על כוחן של מילים ועל יכולתן לשנות דפוסי חשיבה ותיכנות מחדש של התת מודע לחשיבה חיובית ומקיימת. במתכון לעיל שיניתי את שם המתכון המקובל כדי להימנע מאסוציאציות והתנגדויות מהעבר. השם החדש למתכון משקף את רוח הדברים, שכן חבל שאנשים טובים יפספסו את מהותו בגלל דעות קדומות.