*ניתן להוסיף לבצק תבלינים שונים כמו 2 כפות גדושות של זעתר או בזיליקום.
הערה: כל תנור אופה באופן שונה. לכן, חשוב לחתוך את הלחם במרכזו כדי לבדוק האם הבצק אפוי היטב. אם לא, יש להחזירו לתנור לאפייה של עוד כ-10 דקות.
*הכמות מספיקה ל-2 כיכרות.
כמה מילים לגבי אפיה של לחם מקמח מלא..
לחם הוא מרכיב בסיסי בתפריט היומי של רוב אוכלוסיית העולם במערב ולאנשים רבים קשה להסתדר בלעדיו. חשוב מאוד שהלחם שצורכים יהיה עשוי מקמח איכותי כמו קמח מלא, שיפון או כוסמין ולא יכיל כלל קמח לבן. .ביטחון כזה ניתן להשיג רק כשאופים את הלחם לבד. כמעט כל הלחמים הנמכרים ברשתות השיווק מכילים אחוז גבוה של קמח לבן , כולל לחמים שעל אריזתם כתוב 100% קמח מלא/שיפון/כוסמין. משרד הבריאות הישראלי מתיר למאפיות לכתוב על האריזה 100% קמח מלא גם כשהם מכילים רק 51%קמח מלא. לכן אי אפשר לסמוך על רוב המאפיות וכדאי לאפות בבית.
אפייה של לחם איננה משימה קשה וכאשר עובדים על פי ההנחיות, מתקבלות תוצאות יפות וטעימות.
את פרוייקט אפיית הלחם בביתי אני מקיימת כבר שנים רבות ובהצלחה. אחת לכמה שבועות אני מקדישה כמה שעות לאפייה. ביום זה אני בדרך כלל אופה לפחות ארבע כיכרות לחם ולאחר שהלחמים מצטננים, אני פורסת אותם לפרוסות דקות, מכניסה לשקיות ניילון ומקפיאה. בכל יום נשלפות מן המקפיא פרוסות הלחם הנחוצות. כך אני חוסכת מעצמי זמן וטרחה בניקיון המטבח והכלים הרבים שבהם אני משתמשת.