לחם בננות
מתכון להכנת לחם בננות טבעוני טעים, מתאים לארוחת בוקר או ערב. הבננה מספקת אנרגיה זמינה ומיידית ועוזרת למילוי חוסרים של ויטמינים.
מצרכים
- 2 כוסות קמח כוסמין
- כפית וחצי אבקת אפיה
- 2 בננות בשלות מעוכות למחית חלקה
- שליש כוס שמן קוקוס מומס
- 6 כפות סירופ מייפל טבעי
- חצי כוס חלב סויה/ שקדים/ אורז
- 50 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ דק או חצי כוס צימוקים או אגוזי מלך קצוצים (אפשר לוותר)
שלבים
- לחמם תנור ל 160 מעלות.
- לערבב את הבננות עם החלב. להוסיף שמן קוקוס וסירופ מייפל ולערבב.
- לערבב בנפרד את קמח הכוסמין עם אבקת האפיה ולהוסיף לקערת הרטובים. לערבב קלות עד לתערובת אחידה. בסוף להוסיף שוקולד קצוץ ו/או אגוזי מלך ולערבב ערבוב קל.
- לשמן תבנית אינגליש קייק ולהעביר אליה את התערובת. לאפות במשך כ-45 דקות. להוציא ולצנן לגמרי.
לירי
22 בספטמבר 2024 @ 10:08
אפשר שמן זית במקום?