לביבות סלק ותפוח אדמה
לביבות אפויות בתנור עם סלק ותפוח אדמה מגורדים בשילוב קוואקר
מצרכים
- 1 סלק בינוני
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל קטן
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית/קנולה
- 2 ביצים
- רבע כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
- 1 כוס פירורי לחם (מומלץ מחיטה מלאה)
- כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מגרדים את הירקות: תפו"א, סלק, בצל ושום ומערבבים בקערה יחד עם כל החומרים. מניחים את התערובת בצד לרבע שעה.
- מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות בשמן קנולה.
- בעזרת הידיים יוצרים לביבות וסוחטים מעט משאריות נוזלים. מניחים על נייר אפיה ומברישים מעל במעט שמן.
- סה"כ זמן אפיה: כ- 40 דקות. לאחר 25-30 דקות יש להפוך את הלביבות צד ולהמשיך לאפות.