חטיפי ירקות פריכים
חטיפי ירקות בציפוי פריך, אפויים בתנור- מנת הבריאות האהובה על ילדים
מצרכים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 גזר בינוני
- חצי בצל קטן
- 3-4 פרחי ברוקולי
- שליש כוס גרגירי תירס
- שליש כוס פירורי לחם (מומלץ מחיטה מלאה)
- 3 כפות שמן זית
- כפית מלח
- חצי כפית כורכום
- *פירורי לחם לציפוי
שלבים
- מבשלים את תפוחי האדמה והגזר במים רותחים עד שמתרככים.
- מכניסים את תפוחי האדמה, הגזר, הבצל והברוקולי למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה ומוסיפים את גרגירי התירס ושאר המרכיבים ומערבבים.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים את התערובת למקרר להתייצבות במשך כשעה לפחות.
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
- בעזרת הידיים לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים צורות (אפשר כדורים או אצבעות). מגלגלים בפירורי לחם ומניחים על נייר אפיה משומן (מומלץ לשמן את נייר האפיה בשמן קנולה).
- מברישים מעל שמן (אפשר להשתמש בתרסיס שמן) ואופים במשך 20 דקות. הופכים בזהירות את הנאגטס צד וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות נוספות, עד שהנאגטס נעשים זהובים ופריכים.