חטיף בננה ושיבולת שועל
מתכון לחטיף בריאות בטעם בננה ושיבולת שועל עם אגוזים ושוקולד מריר איכותי.
מצרכים
- 1 בננה גדולה בשלה מאוד
- 1 כוס קוואקר/שיבולת שועל אינסטנט או דקה
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כף גדושה סוכר חום (או כל תחליף סוכר אחר)
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים
- 1 כף קוקוס (לא חובה)
- 1 כף שומשום (לא חובה)
- 2 כפות גדושות שוקולד צ'יפס (רצוי 70% קקאו)
שלבים
- מחממים את התנור ל170 מעלות.
- מועכים את הבננה ומערבבים עם הסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשטחים את התערובת בתבנית. מהדקים היטב. בעזרת סכין חותכים לאצבעות (רצועות בגודל כ-3 ס"מ) אך משאירים בתבנית.
- אופים בתנור במשך 35-40 דקות ומוציאים. מצננים לחלוטין ומפרידים בעזרת סכין לאצבעות.
- האצבעות יוצאות מעט רכות. אם רוצים לייבש אותן מעט- מניחים את האצבעות במרווחים על רשת התנור ואופים ב180 מעלות במשך כ-15 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את דלת התנור פתוחה לגמרי עד שאצבעות מתקררות.