חומוס עדשים
מתכון לחומוס שמכינים מעדשים במקום גרגירי חומוס בתוספת טחינה- כל כך טעים ובריא.
מצרכים
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 2 שיני שום
- שליש כפית מלח
- 3-4 כפות מיץ לימון (להוסיף לפי הטעם)
- כפית כמון
- כחצי כוס ממי בישול העדשים
- *שמן זית לזילוף מעל
שלבים
- לבשל את העדשים במים רותחים עד שהם נעשים רכים מאוד (30-40 דקות בישול).
- לסנן את העדשים אך להשאיר בצד כוס ממי הבישול.
- מניחים את העדשים יחד עם כל החומרים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה. את הלימון והמים יש להוסיף בסוף ובהדרגה עד לקבלת טעם ומרקם שאוהבים.
- להעביר מיד לצלחת ולהזליף מעל שמן זית.