דפי אורז במילוי ירקות
דפי אורז במילוי ירקות מוקפצים בסגנון סיני. ללא גלוטן. קלים להכנה ודיאטטיים. גרסה בריאה ומרעננת לאגרול המוכר.
מצרכים
- דפי אורז
- 1 בצל קטן קצוץ גס
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 1 גזר גדול חתוך למקלות
- רבע כרוב חתוך לרצועות
- חצי סלסלת פטריות חתוכות גס
- חצי כוס נבטים (לא חובה)
- 2 כפות מלאות רוטב טריאקי או 2 כפות רוטב סויה + כפית סילאן
- מלח, פלפל שחור
שלבים
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מידי פעם 8-10 דקות, עד שהירקות מתרככים קלות (לא לגמרי). מוסיפים רוטב סויה/ טריאקי, מלח ופלפל ומערבבים עוד כדקה לספיגת הטעמים. מסירים מהאש ומצננים מעט את התערובת.
- טובלים בקערה עם מים קרים דף אורז במשך כחצי דקה. מניחים אותו על משטח עבודה. מניחים בחלקו העליון ככף גדושה מתערובת הירקות ומגלגלים עד שליש מהדף . מקפלים את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף. כך ממשיכים עם כל דפי האורז.
- ניתן לאכול את זה כמו שזה או לאפות כדי לקבל מעט פריכות:
- אפיה: מחממים תנור מראש ל 200 מעלות. מסדרים את אגרולי האורז על נייר אפיה משומן ומברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור למשך 10-12 דקות.
- *טיפ: ניתן לחסוך את זמן חיתוך הירקות ולהשתמש בירקות קפואים – "לקט להקפצה בסגנון סיני" (להפשיר מעט ולטגן במשך 2-3 דקות).