בורגול עם ירקות
ארוחת צהרים בריאה וטעימה: מתכון לבורגול עם ירקות. הבורגול מכיל מעט מאוד שומן ומלא בסיבים תזונתיים המסייעים לספיחת כולסטרול מהמזון.
מצרכים
- 2 כוסות בורגול שטוף ומסונן
- 1-2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- ראש סלרי קטן חתוך
- 4 שיני שום כתושות
- פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 4 כוסות מים
- כפית וחצי מלח
- חצי כפית אבקת קארי
- רבע כפית פלפל שחור טחון
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוץ דק
שלבים
- לטגן את הבצל בשמן זית עד לשקיפות קלה ולהוסיף שום לחצי דקה.
- להוסיף גזר, פלפל אדום וסלרי לעוד מספר דקות.
- להוסיף בורגול, תבלינים, פטרוזיליה וכוסברה ולערבב היטב.
- להוסיף מים וכאשר התבשיל רותח, יש להעביר לאש נמוכה ולבשל 20 דקות עם מכסה. להסיר מהאש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.