בורגול עם גזר ועדשים
מתכון לבורגול עם גזר ועדשים שחורות - ארוחות צהריים מזינה וטעימה שגם ילדים אוהבים.
מצרכים
- 1 כוס בורגול מהסוג הגס (לאחר שטיפה וסינון)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2-3 שיני שום קצוצות
- חצי כוס עדשים שחורות (לאחר שטיפה וסינון)
- 1 גזר גדול מגורד או חתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כפית אבקת מרק (מחומרים טבעיים)
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית מלאה כמון
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר השום והעדשים ומערבבים במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הבורגול ומתבלים.
- מוזגים לסיר את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות. לאחר מכן מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר כשהוא מכוסה במשך 10 דקות.