אורז מלא עם פירות יבשים
מתכון לאורז מלא עם גזר ופירות יבשים בניחוח קינמון - מנה חגיגית וטעימה במיוחד
מצרכים
- כוס אורז מלא (לאחר שטיפה וסינון)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים גדולים מגורדים או קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות או קצוצות
- רבע כוס חמוציות מיובשות או שזיפים מיובשים קצוצים
- רבע כוס צימוקים (עדיף בהירים)
- רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים
- שתיים ורבע כוסות מים רותחים
- שליש כפית אבקת קינמון
- חצי כפית כורכום
- כפית מלאה מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבים
- מחממים סיר עם כף שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב קלות.
- מוסיפים לסיר את השום והאורז ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את הגזר, הפירות היבשים והשקדים ומתבלים בקינמון, כורכום, מלח ופלפל.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים על אש גבוהה. לאחר שהמים רתחו, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות.