תחליפי ביצים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

תחליפי ביצים

תחליפים טבעוניים לביצים

לביצה יש שני תפקידים עיקריים: לקשור בין החומרים ולהעניק נפח ואווריריות.  כאשר מחפשים תחליפי ביצים למתכון מסוים, יש להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים, ולתפקיד המסוים שהביצה ממלאת בו.

יותר קל להחליף ביצים במתכונים המכילים עד 3 ביצים. מעבר לזה לפעמים התוצאה תהיה פחות מוצלחת.

 

תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, עוגיות, לחמים, מאפינס, פנקייק:

להכין תערובת ולשמור בצנצנת אטומה: כוס קמח תפו"א + 3/4 כוס קמח טפיוקה + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה = כפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (עוגות, לחמים, מאפינס, פנקייק)

ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)

ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לא מומלץ לשים יותר מכוס רסק תפוחים במתכון) (לחם, עוגות, מאפינס)

ביצה = רבע כוס יוגורט טבעוני + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות)

ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון מעורבב עם 3 כפות מים (להשרות למשך 10 דקות לפני השימוש) (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות, חטיפי בריאות)

ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (מוסיף גם שומן למתכון) (עוגיות, עוגות, חטיפי בריאות)

ביצה = כף זרעי צ'יה + 3 כפות מים  (להשרות למשך 15 דקות לפני השימוש) (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)

 

טיפ להוספת אווריריות למאפה:  1 כף חומץ תפוחים + כפית סודה לשתיה+ כף מים (לחם, עוגות, פשטידות).

 

 

תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות, לביבות, קציצות:

ביצה = חצי כוס מחית תפו"א בטמפ' החדר או קרה.

ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית.

ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

 

תחליפי ביצים לברק ולהדבקה על גבי מאפים:

-שמן קנולה.

-כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).

-חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015