שום

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

שום ערך תזונתי

 

-השום עשיר בתרכובות גופרית רבות עוצמה.שום ערך תזונתי

-אנטי אוקסידנט רב עוצמה.

-מכיל ויטמין A ו-C.

-מעודד את הפעילות של תאי הדם הלבנים.

-מאזן את רמות הסוכר בדם.

-יעיל להגנה על הלב וכלי הדם, מפחית את רמות הכולסטרול רע ומעלה את הכולסטרול הטוב.

-בעל יכולת אנטיביוטית ניכרת- מעכב ומפחית דלקות, נוגד חיידקים וזיהומים.

-מומלץ לצרוך שן שום טרי ליום וכדי להפיק ממנו תועלת יש לאכול אותו כשהוא כתוש/קצוץ/חתוך (רק בזמן חיתוך עם הסכין או השיניים נוצר חומר הנקרא "אליצין").

-בבישול- מומלץ להוסיף את השום רק בסוף הבישול כיוון שהבישול עשוי להרוס כמה מהחומרים הפעילים שבו.

איך לבחור שום? חשוב שקליפת השום תהיה שלמה, ללא סדקים. ראשי השום צריכים להיות קשים.

איך לאחסן שום? במקום חשוך ויבש.


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015