משפחת השומיים

ירקות ממשפחת השומיים

בצל, בצל סגול, בצל ירוק, בצלצלי שאלוט

כרשה, עירית, שום

תכונות וערכים תזונתיים:

-ירוקות ממשפחת השומיים הם בעלי טעם חריף.

-מאזנים את רמות הסוכר בדם.

-מסייעים להפחתת לחץ דם.

-תרכובות הגופרית של משפחה זו מקטינות את ההשפעות המסרטנות של ניטרוזאמינים ותרכובת N-ניטרוזו, שנוצרות בבשר בעקבות שריפה בגריל וכן בשריפה של טבק.

-מאיטים צמיחה של וירוסים.

-חשוב לצרוך על בסיס יומיומי בצורה הטריה שלהם (ללא בישול).

 

המלצות לפוסטים נוספים:

ירקות משפחת המצליבים

ירקות ממשפחת הסולניים


תגובות