ירקות ממשפחת השומיים
בצל, בצל סגול, בצל ירוק, בצלצלי שאלוט
כרשה, עירית, שום
תכונות וערכים תזונתיים:
-ירוקות ממשפחת השומיים הם בעלי טעם חריף.
-מאזנים את רמות הסוכר בדם.
-מסייעים להפחתת לחץ דם.
-תרכובות הגופרית של משפחה זו מקטינות את ההשפעות המסרטנות של ניטרוזאמינים ותרכובת N-ניטרוזו, שנוצרות בבשר בעקבות שריפה בגריל וכן בשריפה של טבק.
-מאיטים צמיחה של וירוסים.
-חשוב לצרוך על בסיס יומיומי בצורה הטריה שלהם (ללא בישול).
המלצות לפוסטים נוספים: