ירקות ממשפחת המצליבים:
כרוב, כרובית, כרוב סיני, כרוב ניצנים
צנון, צנונית
לפת
ברוקולי
רוקט, קייל
חרדל, גרגיר הנחלים
תכונות וערכים תזונתיים:
-מכילים נוגדי חמצון המגינים על תאי הגוף מפני נזקים הנגרמים כתוצאה מחשיפה לרדיקלים חופשיים (רדיקלים חופשיים עלולים לגרום לסרטן ומחלות לב).
-מכילים "פיטואסטרוגנים" הממתנים את פעולת אסטרוגן ומונעים את התפרקותו לחומרים מזיקים.
-מכילים חומר אנטי סרטי בשם "סולפוראפן" הנוצר כאשר חותכים או נוגסים בירקות.
-מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים, התורמים למערכת העיכול, למניעת סוכרת ולהפחתת הכולסטרול.
-מסייעים במניעת סרטן השד, המעי, שלפוחית השתן, צוואר הרחם, הכבד והראות.
-ירקות ממשפחה זו עשויים לגרום לגזים ולנפיחות אז מה עושים? מומלץ לשתות חליטות תה כמו קמומיל (לפני האוכל) או שומר, זנגביל, קימל, ומרווה (אחרי האוכל).
*לא מומלץ לצרוך טרי למי שסובל מתת פעילות בלוטת התירס אלא אם כן הוא מטופל תרופתית ואז מותר.
המלצות לפוסטים נוספים: