ברוקולי ערך תזונתי
-מכיל ויטמינים A, C, E, B, חומצה פולית, ברזל וסידן.
-ברוקולי מסייע בפעילות אנטי סרטנית- בזמן לעיסת הנבטים נוצר בגוף חומר אנטי סרטני חזק בשם "סולפוראפן", המונע סרטן.
-מסייע כנגד "הליקובקטר פילורי" (חיידק במעי הגס שאם הוא הופך לפעיל הוא גורם לדלקת)
-ברוקולי מגן מפני כיבי קיבה ותריסריון וסרטן הקיבה.
-מוריד את רמות הכולסטרול בגוף.
-מפחית יתר לחץ דם.
-בנבטי ברוקולי- יש חומר המונע סרטן פי 10 עד 100 מאשר בצמח עצמו.
המלצות וטיפים:
-מומלץ לשמור בתוך שקית אטומה במקרר (כך ויטמין C נשמר).
-מומלץ לאכול ברוקולי טרי או מאודה (בישול ברוקולי מנטרל כמעט את כל ערכו הבריאותי).