תרד ערך תזונתי
– מקור מצוין לסידן, עשיר בברזל, ויטמין K, A, C, חומצה פולית, מגנזיום.
-מפחית את הסיכויים לחלות במחלות לב, יתר לחץ דם, אנמיה מחוסר ברזל וסרטן.
-מומלץ לטיפול בעצירות וגזים במעיים.
-מומלץ לצרוך פעם בשבוע.
*לא מומלץ למי שיש לו בעיות בכליות (כולל נטיה לייצר אבנים בכליות) מאחר והתרד משתן ובכך מעמיס על הכליות.
*לא מומלץ למי שסובל מתת בלוטת התירס אם הוא לא נוטל תרופות.
*לא מומלץ לצרוך בהגזמה למי שמטופל במדלל דם (כמו אספירין) בגלל תכולתו הגבוהה בויטמין K.