תפוח ערך תזונתי
מחקרים גילו כי לתפוחים יש יתרון בריאותי משמעותי.
-תפוחים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים כולל ויטמין C, ברזל ומינרלים.
-קליפת התפוח מכילה כמות גדולה של "פקטין" (סיב תזונתי מסיס שמהווה חומר משמר) הטובים למערכת העיכול ובעלת תכונות נוגדות חמצון חזקות (אנטי סרטניות), לכן מומלץ לאכול עם הקליפה.
-הסיבים שבתפוח מסייעים להורדת הכולסטרול הרע.
-מחקרים גילו כי אכילת תפוחים באופן קבוע מורידה את הסיכון ללקות בשבץ.
-התפוח מנקה ומטהר את הגוף ומסייע לתהליך ההרזייה.
–מומלץ לאכול לפחות תפוח אחד ביום עם הקליפה.
איך לבחור תפוחים? מומלץ לבחור בתפוחים קשים, מבריקים, ללא כתמים חומים או פגמים בקליפה.
איך לאחסן תפוחים? במקרר או במקום מוצל וקריר. מומלץ להפרידם מירקות ופירות אחרים מאחר ויש בהם חומר שגורם לאחרים להבשיל ולהרקב מהר.