תפוח אדמה

תפוח אדמה ערך תזונתיתפוח אדמה

 

-תפוח אדמה הוא פחמימה בעל ערך גליקמי גבוה לכן רצוי לאכול ממנו במינון נמוך.

-הסיבים התזונתיים שלו נמצאים רק בקליפה לכן אם אוכלים תפוח אדמה מומלץ לאכול אותו עם הקליפה.

איך לבחור תפוחי אדמה? יש לבחור אותם קשים וחשוב לבדוק שהקליפה שלו חלקה, ללא כתמים ירוקים וללא נצרים או חתכים מאחר ורמת הסולנין (בעל השפעה רעילה) מאוד גבוהה.

איך לאחסן את תפוח אדמה? במקום קריר (מחוץ למקרר) וחשוך.

*יש להימנע מאכילת תפוחי אדמה כשמודבר בסוכרתיים (בגלל הערך הגליקמי שלו).


תגובות