קטניות- ערך תזונתי
-עשירות מאוד בחלבון ודלות בשומן.
-עשירות בברזל וסידן.
-מכילות סיבים תזונתיים, אשלגן, מגנזיום, אבץ וחומצה פולית וויטמינים מקבוצה B.
*מומלץ להשרות את הקטניות כמה שיותר ולהחליף מספר פעמים את המים כדי להפחית את אפקט הגזים. בנוסף ניתן להוסיף למי הבישול זרעי שומר, כמון וזנגביל הידועים כסופחי גזים.
*מומלץ להמליח את הקטניות רק בסוף הבישול.
חומוס
עשיר בסידן, ברזל, אשלגן וויטמינים מסוג B.
מכיל כמות יחסית גדולה של שומן רווי לעומת יתר הקטניות.
שעועית
מכילה סידן, זרחן ואשלגן וכמויות קטנות של ויטמינים מקבוצה B.
*שעועית לבנה היא העשירה ביותר בברזל, סידן ואשלגן.
אפונה
דלת קלוריות ועשירה בחומצת האמינו ליזין לעומת יתר הקטניות.
פול
עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים מקבוצה B, ברזל ואשלגן.
עדשים
עשירים בחומצת האמינו ליזין, עשירים בסיבים תזונתיים וקלים יחסית לעיכול.
סויה
נחשבת לחלבון מלא שכן מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות.
פולי הסויה עשירים בויטמינים מקבוצה B, סידן, זרחן ואשלגן.
בנוסף, מכילים פיטואסטרוגנים (חומרים דמויי אסטרוגן).
חילבה
יעילה להפחתת הכולסטרול ורמות הסוכר בדם.
ערכים תזונתיים נוספים: