פירות

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

פירות – ערך תזונתי

מדוע כדאי לשלב פירות בתפריט היומיומי?

הערך הגליקמי של פירות נמוך יחסית וזאת בזכות הפרוקטוז. הפירות מכילים פיטוכימיקלים (הצבע של הפרי) שמפחיתים את הסיכון לחלות במחלות לב, כלי הדם וסרטן.

מומלץ לאכול את הפירות עם הקליפה מאחר והקליפה מכילה סיבים תזונתיים.

יש לאכול פירות על קיבה ריקה (שעתיים לפני או אחרי האוכל). ברגע שאוכלים פרי אחרי אוכל לוקח לו יותר זמן להתעכל ונוצר מצב של תסיסה (מה שיכול לגרום לגזים).

יש לאכול את הפרי כשהוא בשל. בפרי בוסר (לא בשל) יש חומצות אורגניות שיכולות לגרום לכאבי בטן, שלשולים, דלקות במעיים ודלקות בדרכי השתן.

 

ערכים תזונתיים נוספים:

דגנים מלאים

קטניות

אגוזים

זרעים 

ירקות

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015