משפחת המצליבים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

ירקות ממשפחת המצליבים:

כרוב, כרובית, כרוב סיני, כרוב ניצנים

צנון, צנונית

לפת

ברוקולי

רוקט, קייל 

חרדל, גרגיר הנחלים

תכונות וערכים תזונתיים:

-מכילים נוגדי חמצון המגינים על תאי הגוף מפני נזקים הנגרמים כתוצאה מחשיפה לרדיקלים חופשיים (רדיקלים חופשיים עלולים לגרום לסרטן ומחלות לב).

-מכילים "פיטואסטרוגנים" הממתנים את פעולת אסטרוגן ומונעים את התפרקותו לחומרים מזיקים.

-מכילים חומר אנטי סרטי בשם "סולפוראפן" הנוצר כאשר חותכים או נוגסים בירקות.

-מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים, התורמים למערכת העיכול, למניעת סוכרת ולהפחתת הכולסטרול.

-מסייעים במניעת סרטן השד,  המעי, שלפוחית השתן, צוואר הרחם, הכבד והראות.

-ירקות ממשפחה זו עשויים לגרום לגזים ולנפיחות אז מה עושים? מומלץ לשתות חליטות תה כמו קמומיל (לפני האוכל) או שומר, זנגביל, קימל,  ומרווה (אחרי האוכל).

*לא מומלץ לצרוך טרי למי שסובל מתת פעילות בלוטת התירס אלא אם כן הוא מטופל תרופתית ואז מותר.

 

המלצות לפוסטים נוספים:

ירקות ממשפחת הסולניים

ירקות ממשפחת השומיים


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015