זרעים – ערך תזונתי
הזרעים מכילים סיבים תזונתיים, אבץ, סידן, אשלגן, מגנזיום וויטמינים כמו A, B, D ו-E.
מומלץ לצרוך זרעים עם קליפתם, כשהם טריים וחשוב ללעוס אותם היטב כדי להוציא מהם את כל החומרים המזינים.
אחסון הזרעים: בתוך כלי סגור, במקום קריר ויבש.
זרעי דלעת (גרעינים לבנים)
-עשירים באבץ ובברזל ובויטמינים E וA וחומצות שומן בלתי רוויות.
-מכילים מגנזיום, זרחן, נחושת, אשלגן וסידן.
-מכילים פיטוסטרולים (חומרים דמויי כולסטרול) המסייעים בהורדת רמות הכולסטרול הרע בגוף ויעילים למערכת החיסון.
-טובים למניעה ולטיפול בבעיות ערמונית.
-תרופה עתיקה וידועה נגד תולעים במעיים.
זרעי חמניה (גרעינים שחורים)
-עשירים בסיבים תזונתיים ומכילים חומצות שומן בלתי רוויות ובעיקר סידן, ברזל ואשלגן.
-ידועים כמחזקי אנרגיה.
-תרופה עתיקה וידועה לעצירות, כאבי בטן, אולקוס ושיפור הראיה.
זרעי פשטן
-מכילים אומגה 3 (חומצת שומן חיונית) שמסייעת לבריאות הלב, לחץ דם תקין, בריאות הנפש, רמת שומנים תקינה, אסטמה, הפרעות קשב וריכוז, דלקות מפרקים ועוד.
-עשירים בסיבים תזונתיים ולכן טובים למערכת העיכול, הורדת כולסטרול ושומנים.
-מכילים פיטואסטרוגנים (חומרים דמויי אסטרוגן) המסייעים לאיזון הורמונלי ולכן מומלצים בעיקר בגיל המעבר (*לא מומלצים בהריון).
-מסייעים להסדרת רמות הגלוקוז בדם.
*כדי להפיק אומגה 3 מזרעי הפשטן יש לטחון אותם דק ולצרוך מיד טרי (ללא חימום). ניתן לשלב במזון לדוג' בסלט או ביוגורט.
ערכים תזונתיים נוספים: