גויאבה ערך תזונתי
הפרי העשיר ביותר בכמות ויטמין C – מכילה פי 4-5 ויטמין C מאשר בתפוז לכן מומלצת ביותר לאכילה בעיקר בחורף לחיזוק המערכת החיסונית.
גויאבה מכילה המון ויטמינים (כמו ויטמין A, B, E, K), מינרלים וסיבים תזונתיים.
הגויאבה נוגדת חמצון, קוטלת חיידקים, נוגדת עוויתות, עוצרת התרבות פטריות וחיידקים שונים שגורמים העלולים לגרום להרעלת מזון.
לגויאבה תכונות אנטי אוקסידנטיות ואנטי בקטריאליות ובכך מחזקת את מערכת החיסון, טובה לעור הפנים ומאיטה תהליכי הזדקנות.
הגויאבה עשירה בברזל ומונעת אנמיה.
מחזקת את המעיים ומונעת שלשולים.
–