אפרסמון ערך תזונתי
-האפרסמון עשיר בקרוטנואידים שהינם פיגמנטים מגנים מפני מחלות כמו מחלת הסרטן, מפחיתים תהליכי חמצון וטובים לפעילות תאים תקינה.
-אפרסמון עשיר בויטמין A החיוני לראיה תקינה, תפקוד מערכת החיסון ובריאות העור ומכיל ויטמינים כמו C ו E וסיבים תזונתיים.
-מכיל נוגדי חמצון ומרכיבים אנטי אוקסידנטים היעילים למניעת טרשת עורקים ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ.
-טוב לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולמניעת עצירות ומפחית את רמות הכולסטרול בדם.
-יש לאכול אפרסמון כשהוא בשל.
*מי שסובל ממחלות מעיים או שעבר ניתוח במעיים מומלץ שימנע מאכילת אפרסמון.