אגוזים

FavoriteLoadingהוסף למחברת המתכונים

אגוזים- ערך תזונתי

אגוזים מכילים חלבונים, חומצות שומן רב בלתי רוויות, סיבם תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, מינרלים כמו ברזל, אבץ, נחושת וסידן ונוגדי חמצון.

רצוי לאכול אגוזים טבעיים שאינם קלויים מאחר והחימום שלהם גורם לאיבוד חלק מהערכים התזונתיים שלהם. בנוסף, חימום האגוזים גורם לחלק מחומצות השומן הבלתי רוויות להפוך לרוויות (דבר שמעלה את הסיכון למחלות לב וכלי הדם).

 

אגוזי מלךאגוזי מלך

-נחשב כמקור 1 לאומגה 3 מן הצומח.

-עשיר בשומן חד בלתי רווי (שומן המעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד כולסטרול רע).

-עשיר בויטמינים (בעיקר A, C  ו-B) ומינרלים כמו אשלגן וברזל.

-נוגד חמצון גבוה ביותר ועשיר בחומצות החשובות לתפקוד התאים בגוף וליצירת חומרים נוגדי דלקת.

-נחשב כמזון למוח.

 

שקדים

שקדים

-עשיר בשומן רב בלתי רווי (שומן בריא שנמצא גם בשמן זית).

-עשירים בויטמין E, אשלגן, סידן ומגנזיום.

-קליפת השקדים מכילה 20 סוגים שונים של אנטי אוקסידנטים.

-טוב למערכת העיכול ויעיל נגד צרבות.

 

אגוזי קשיואגוזי קשיו

-אגוזי קשיו הם למעשה זרעי תפוחי בר הגדלים בעיקר בהודו ובטהיטי.

-מכילים יותר פחמימות ושומן מיתר האגוזים.

-עשירים במגנזיום, ברזל, אשלגן ואבץ.

-מכילים מעט סידן וויטמין A.

 

אגוזי פקאןאגוזי פקאן

-מכילים הרבה שומן (כ70%).

-עשירים בויטמין מקבוצה B, במינרלים כמו אשלגן, אבץ, ברזל, מגנזיום, סלניום וסידן.

-מכילים מעט ויטמין A ו- C ומעט חלבון.

-קלים לעיכול אך יוצרים תגובה חומצית בגוף (דבר שעלול להפריע למי שסובל מיתר חומציות).

 

פיסטוק חלביפיסטוק חלבי

-מכילים פחות שומן מאגוזים אחרים (כ55%).

-עשירים באשלגן ומכילים ויטמינים מסוג B1 ו- B3, ויטמין A וחומצה פולית.

-הפיסטוקים מתעכלים בקלות ועוזרים לאזן חומציות.

 

 

בוטנים (אגוזי אדמה)בוטנים

-עשירים בשומן (כ50%)

-מכילים ויטמין מקבוצה B, ברזל, סידן ואשלגן.

*יש לשים לב שהבוטנים נחשבים אלרגנים מאוד לכן לא מומלצים בהריון.

 

 

ערכים תזונתיים נוספים:

דגנים מלאים

קטניות

זרעים 

פירות

ירקות

 


תגובות

כל הזכויות שמורות לאתר hfood © 2015