תבשיל שעועית ותרד
תבשיל שעועית לבנה עם תרד ועגבניות- טעים ובריא. השעועית הלבנה עשירה בחלבונים ומינרלים כגון סידן וברזל. התרד מלא בויטמין K, חומצה פולית, סידן וברזל.
מצרכים
- קילו עלי תרד שטופים מיובשים וקצוצים
- 2 כוסות שעועית לבנה מושרית לפחות לילה לפני
- כף שמן זית
- 2 בצלים גדולים
- 2 עגבניות מגורדות בפומפיה (בלי הקליפה)
- 4 שיני שום
- מיץ מלימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מים רותחים לפי הצורך
שלבים
הוסף למחברת המתכונים
- מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד לשקיפות קלה.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את השעועית, מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות לפחות, עד שהשעועית מתרככת.
- מוסיפים עלי תרד, שום ותבלינים ומים נוספים- במידת הצורך ומבשלים עוד 5-10 דקות.
- מגישים חם עם מעט מיץ לימון מעל.
*אפשר לקצר את משך הבישול ולהשתמש בסיר לחץ.